Sarah Brodwall

Webdesigner


Hvem er du, og hva holder du på med?

Jeg heter Sarah Brodwall, og jeg jobber med webdesign. Jeg har vært med å arrangere Smidigkonferansene siden 2007. Jeg jobber mest med HTML og CSS, og har veldig lyst til å utvide meg mer i retning informasjonsarkitektur. Men jeg vil fortsatt kode!

Hva slags hardware og dingser bruker du?

Jeg er en skikkelig kontroll-freak når det gjelder teknologi. Jeg elsker å bruke tid på å forske på det som passer meg best, og hvis jeg ikke finner noe, så lager jeg det selv.

Jeg bruker en datamaskin jeg bygget i 2008. Hardwaren i den var nærmest det beste man kunne få i 2008, så den føles ikke tre år gammel. Jeg har virkelig kost meg over årene med å modde den. Den har en gjennomsiktig akrylkabinett, en WD RaptorX med en vindu som viser platene, custom LED-ring knapper, store, stille og gjennomsiktige vifter jeg moddet med LED-er, og en programmerbar LCD-skjerm (blå, selvsagt). Jeg liker å tenke at det ikke blir altfor tacky siden de eneste fargene er svart og blått og jeg er nærmest fascistisk når det gjelder wire management.

Jeg har en del utstyr som matcher PC’en min, f. eks. en Ergotron MX skjermstativ, et sett med Harman Kardon soundsticks med blå LEDer og en musmatte med det samme. Jeg brukte en 1989 IBM Model M buckling-spring tastatur i flere år-det er en av de som er så tungt at de bør egentlig ansees som en farlig våpen i hendene av personer som jobber med nettleserkompatibilitet. Siden den hadde en US layout måtte jeg endelig gi meg og kjøpe en Razer Black Widow Ultimate tastatur med en nordisk layout. Det at den er glossy svart med blå backlit taster er selvsagt irrelevant. Jeg bruker i tillegg en Logitech MX Revolution mus. Jeg liker særlig at den har et “micro-gear” scroll-wheel som gjør det mulig å bla gjennom lange dokumenter fort.

Når det gjelder mobilen, var jeg trofast til Nokias N-series i mange år frem til omtrent en måned siden da jeg kjøpte meg en Samsung Galaxy S II. Jeg er meget fornøyd med den og det har gått mange blide timer på å tilpasse den.

Jeg må vel også inkludere min white noise machine i lista. Jeg har hatt samme modell, en Marsona TSC-330, siden jeg fikk en fra min mor da jeg dro til universitetet i 1994. Jeg klarer nesten ikke sove uten den. I tillegg har jeg begynt å bruke en Wakemate. Dette er et håndleddsbånd man har på seg mens man sover. Den bruker da en app (Android i mitt tilfelle) til å analysere bevegelsesmønstret ditt for å finne ut når det passer best å vekke deg. 3M 1100 ørepropper og en lystett persienne til takvinduet utfyller oppsettet. Jeg er hardcore når det gjelder søvn.

Og min Kindle kan jeg ikke glemme. Jeg leser utrolig mye mer etter at jeg fikk den.

Og hva slags software?

Jeg er low-key når det gjelder software. Jeg foretrekker å skrive HTML, CSS, og Javascript for hånd, og bruker EditPlus til dette. Jeg liker særlig FTP-integrasjonen den har. Jeg bruker Balsamiq til å lage mockups. Paint Shop Pro er det jeg bruker til det grafiske. Det virker som om det er bedre tilpasset det lille grafisk design jeg gjør enn Adobe-produktene, og til en tidel av prisen.

F.lux er et program som automatisk justerer lystemperaturet på skjermen din basert på soloppgang- og nedgangstid. Dette hjelper unngå at døgnrytmen blir helt ødelagt av å stirre på en backlit skjerm før leggetid.

Hva er drømmeoppsettet ditt?

Jeg er stort sett fornøyd med utstyret jeg har idag. Siden jeg pleier å bruke en god del tid på å forske ut det som passer meg best, er jeg sjelden misfornøyd med valgene mine. Jeg hadde vært mer fornøyd med mobilen min dersom den hadde bedre lydkvalitet gjennom hodetelefoner… men det jeg ønsker meg mest er airconditioning til øvre etasje i leiligheten. Om sommeren blir det altfor varmt i loftet når man har en stor PC som kjører hele tiden!