Mia Holte

Frilans webdesigner


Hvem er du, og hva holder du på med?

Jeg jobber som webdesigner i Holte Design.

Jeg skulle egentlig bli musikkjournalist eller rockestjerne (!), så jeg begynte på musikklinja på videregående, gikk rett over i kulturskolen som gitarlærer og deretter begynte jeg på musikkvitenskap på høgskolen. Mens jeg studerte heiv jeg meg på bloggbøljen, og en sommerhelg satte jeg meg med kaffekanna for å lære HTML og CSS. Jeg lagde min første hjemmeside og ble tilbudt jobb kort tid etter. Siden har jeg ikke sett tilbake.

I dag jobber jeg for meg selv, har hjemmekontor, og trives godt med det. Jeg tar på meg mange typer oppdrag, men ofte blir det oppdrag fra fagtidsskrifter, magasiner, og ulike bedriftspresentasjoner. Som regel står jeg kun for designbiten, men jeg trives veldig godt med html/css koding og er behjelpelig med sosiale medier, wordpress, innhold og strategi mm.

Hva slags hardware og dingser bruker du?

Jeg har alltid vært Windows menneske, mest fordi jeg har spilt mye pc spill opp gjennom. I fjor anskaffet jeg meg en iMac 21” som gjør livet mitt mye lettere. Til den er jeg helt avhengig av min Magic Trackpad, som et supplement til min Logitech MX. Rullehjul og pad gjør begge underverker for musearmene min. Siden jeg blogger en del og noen ganger trenger det gjennom jobben eier jeg også et Nikon D40 speilreflekskamera som gjør jobben, og Epson Stylus alt-i-ett-skriver. Koss headset er også et must gjennom arbeidsdagen.

Til møtevirksomhet og reise har jeg en gammel Acer Aspire som straks skal byttes ut i en Macbook Air. Ellers får jeg gjort mye småtteri mobilt på iPhonen min når jeg er på tur. Den gir meg tilgangen jeg trenger til mail, gps og enkel nettsurfing, i tillegg til at den faktisk også kan ringes med :)

Ellers er jeg på kontoret som jeg er på kjøkkenet. Kjøper minimalt med duppedingser, kun det som er nødvendig.

Og hva slags software?

Av operativsystem så bruker jeg OS X, men jeg har gjennom Boot Camp (takk Mac) fått lagt inn Windows slik at jeg kan bruke mine gamle pc spill.

Nett

Jeg bruker Opera nettleser, som ikke bare er norsk, men også veldig veldig god! Den holder styr på passord, og gir meg hurtigvalg ved oppstart + Dragonfly for å inspektere kode. Men som designer må jeg også ta i bruk de største nettleserne tilgjengelig (Firefox, Safari/Chrome etc). Ellers er jeg mye på nett, og er særdeles avhengig av Google Mail, Leser, Talk og Analytics.

Jeg bruker Basecamp for enkel prosjektstyring, TimeTracker for timeføring og Fakturo for fakturering.

Desktop

Jeg bruker mye penn og papir i startfasen, og prøver så godt jeg kan å gjøre en del av jobben vekk fra skjermen. Ellers bruker jeg som de fleste andre Adobe Photoshop for det grafiske. Det er ikke et ideellt program, og jeg venter fortsatt på et perfekt program for interaksjonsdesign anno 2011. Jeg føler vel som mange andre at Adobe trenger en verdig konkurrent. Jeg bruker Coda til HTML/CSS og for å implementere design i CMS, med Filezilla som supplement. Ellers er jeg helt avhengig av musikktjenesten WiMP.

Mobil

Twitter, Facebook og mail er nok det som er viktigst for meg på mobil. Men jeg bruker også en del andre nyttige tjenester, som Filmweb for å finne ut hva som går på kino, Gule Sider for å finne restauranter bla, Yr for å sjekke været, IMDb når jeg sitter og ser på en film og ikke husker hva skuespilleren heter, WiMP til musikk, og Endomondo som tracker gåturene mine.

Hva er drømmeoppsettet ditt?

Jeg føler på mange måter jeg har drømmeutstyr, i hvert fall av hva som faktisk er laget. Men jeg vil gjerne se et program som effektivt lar en lage interaktive designskisser, som i tillegg drar inn html5 og css3. Jeg er litt usikker på om det lar seg gjøre i ett eneste program, men hvis noen hadde kommet opp med en god løsning hadde nok det gjort min arbeidsdag mer effektiv. I tillegg hadde det gitt kundene mine et bedre inntrykk av det ferdige resultatet. I dag blir skisser veldig statiske, mens weben i dag er veldig dynamisk.

Jeg vil også fryktelig gjerne se gode tjenester som leverer både filmer og serier via nett/TV. Ja, det finnes i USA, men foreløpig lar det vente på seg i Norge. TV som format har mye ubrukt potensiale, men tv kanaler? Neppe. Jeg tror vi bør se en revolusjon snart i hvordan vi ser på TV. 3D tror jeg ikke er den revolusjonen. ;)