Ketil Jensen

Utvikler, Lean/Kanban coach, gründer Brainbase


Hvem er du, og hva holder du på med?

Jeg heter Ketil Jensen. Opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Oslo/Lørenskog siden 1999, etter endt studie på NTNU i Trondheim. Bor nå i Lørenskog sammen med kone og 3 døtre på 13, 16 og 19 år. På fritiden går det i fotball, golf, løping og koding.

Første del av karrieren jobbet jeg som konsulent i TietoEnator og Miles. Siden 2012 har jeg drevet som selvstendig konsulent i eget AS. Opp gjennom årene har jeg hatt mange forskjellige roller: Utvikler, arkitekt, avdelingsleder, team lead, Lean/agile coach. Men jeg har alltid syns programmering har vært veldig gøy, så dersom jeg ikke har kodet på jobb har jeg kodet en del på kveldstid.

De siste årene har det blitt mye koding i forbindelse med utvikling av en plattform for BrainBase, et nettverk for selvstendige konsulenter. Vårt mål er å fjerne behovet for unødvendige mellomledd i konsulentbransjen. BrainBase startet jeg sammen med to andre i 2016, og er noe jeg har drevet med ved siden av jobb som konsulent. Det har etterhvert tatt mer og mer av tiden min. I tillegg til dette jobber jeg også som selvstendig konsulent og har akkurat startet i nytt oppdrag som agile coach hos Ardoq.

Hva slags hardware og dingser bruker du?

Min første datamaskin var en Commodore 64, kjøpt for hardt opptjente sparepenger i 1984. Selv om den nesten utelukkende ble brukt til spilling, fikk jeg mitt første møte med programmering på denne. I 1993 kjøpte jeg en Pentium 60 maskin, den med regnefeil 😀 Den hadde hele 400MB harddisk, noe som føltes som uendelig lagringsplass i de dager. Frem til rundt 2006 var jeg en Windowsmann, men hadde så en kort periode med Linux. Brukte altfor mye tid på drivere +++ og gikk lei. I 2008 kjøpte jeg min første Mac, en hvit MacBook. Er egentlig veldig stor fan av ting som bare virker. Denne gjorde det. Men hardware går ut på dato, og siden den gang her det blitt flere ulike modeller av Mac. Akkurat nå har jeg en 3 år gammel MacBook Pro som jeg syns var altfor dyr i forhold til opplevd kvalitet. Den har en vifte som går altfor ofte og er veldig støyete, noe som nesten aldri skjedde på MacBook Pro 2015 modellen, forøvrig den beste maskinen jeg har eid.

Telefonen min akkurat nå er en iPhone 13, som fungerer bra. Har egentlig alltid hatt Android telefoner og har vært fornøyd med de også. Jeg har aldri vært spesielt opptatt av dingser og å ha de siste greiene. Når jeg har utstyr som jeg liker, og som funker, så beholder jeg det en stund. Det blir lite impulskjøp. Unntaket var under pandemien, da jeg gikk til innkjøp av en C64, retro edition. Hadde vel en tanke om at det ville bli gøy å spille gamle spill og gjøre litt basic programmering igjen. Foreløpig har det blitt med tanken.

Jeg har en Kindle som ble heftig brukt for noen år siden, men har ikke hatt samme tålmodighet til å lese bøker som jeg en gang hadde, så den ligger utladet i en eller annen skuff.

Ellers har jeg en Garmin klokke som er uvurderlig når man er mye ute og løper.

Og hva slags software?

Apper

Spotify er nok den appen jeg bruker mest. Den er vanskelig å klare seg uten i hverdagen. Jeg bruker også Slack veldig mye, sannsynligvis litt for mye. Det skyldes nok at det meste av kommunikasjonen i BrainBase foregår på Slack, og det er mange bra dialoger og diskusjoner. Da blir det til tider litt for mye bruk av den appen. Det er selvfølgelig også veldig vanskelig å klare seg uten Vipps i hverdagen. Med store barn i familien blir det mange vippskrav å svare på.

Desktop/Web

VS Code er blitt standard code editor for mange utviklere, også for meg. Har brukt den siden rundt 2015 og har vært veldig fornøyd. Slack brukes mye på desktop også og så bruker jeg en del Google (Gmail , Google docs osv), og nettleser selvsagt. Har blitt så vant med Chrome at jeg gjerne åpner den uten å tenke, men har lyst til å skifte til Firefox, som jeg brukte jevnlig for 100 år siden før Chrome tok over, eller et annet alternativ (for eksempel Brave)

Hva er drømmeoppsettet ditt?

Har ikke noe spesielt oppsett som jeg går rundt og drømmer om. Syns jeg har et bra oppsett på hjemmekontoret nå, med en deilig stol, 2 skjermer og touchpad og tastatur fra Apple. Eller forresten, skulle gjerne byttet ut den bråkete 17 tommeren med en nyere Mac. Bare synd Mac’en har blitt så sinnsykt dyr.

Behagelig oppsett!