Johannes Brodwall

Chief Scientist hos Steria


Hvem er du, og hva holder du på med?

Jeg er en programmerer som brenner for programmering, men som jobber med analyse, design og planlegging av softwareprosjekter innen arbeidstiden. På kveldstid finner du meg ofte på fagmøter på Oslos utesteder, enten som deltager, som arrangør eller som foredragsholder.

Jeg blogger på johannesbrodwall.com og tvitrer som @jhannes.

Hva slags hardware og dingser bruker du?

Jeg har fire laptops med Windows 7. Hjemmemaskinen min er en slepbar 17-tommers Toshiba Qosmio som brukes til å programmere, skrive mail, koordinere faglige aktiviteter og til å se på film.

På arbeidsplassen har jeg en anonym laptop med to eksterne 24-tommer skjermer. Jeg har den ene skjermen på høykant, slik at jeg husker at den er til referanseinformasjon, og ikke til å jobbe på. Tidligere hadde jeg to skjermer i vannrett konfigurasjon og oppdaget at jeg ofte satt skeivt og så på feil skjerm, med tilhørende ryggsmerter.

Jeg har nettopp kjøpt en Toshiba Netbook, men har ikke fått så mye bruk ut av den som jeg skulle ønske. Den er litt for svak, men var billig.

Jeg prøvde en Mac en stund, men fikk krampe i hånda og avsmak for Steve Jobs i munnen. Når Windows 7 kom ut var jeg i grunnen fornøyd. Det var det jeg trengte - verken mer eller mindre.

Jeg prøver å alltid holde mailboksene mine tomme og bruker mobiltelefonen flittig til å lese og sortere unna innkommende mail. Jeg har en HTC Desire, og går og grubler på å oppgradere til en HTC Desire Z for å få gjort litt mer praktisk å skrive twitter-meldinger og besvare mail.

I prosjektarbeid bruker jeg PC relativt lite, jeg foretrekker i stedet å tegne på A3 papir. Det er overraskende vanskelig å skaffe bra tegnesaker i Norge. Jeg måtte dra til utlandet for å finne en A3 spiralblokk og Sharpie-tusjer. Sharpie-tusjer er de beste tusjene.

Og hva slags software?

Jeg bruker Eclipse til å programmere på. Jeg har prøvd å lære meg IDEA IntelliJ, men innså at jeg kun hadde cirka 5% programmeringsfart å hente og en lang lærekurve. Jeg bruker mer tid i Google Chrome enn noen annen applikasjon. Jeg holder så mye som mulig informasjon på cloud, spesielt GMail, Google Docs og GitHub. Som Windows bruker er jeg glad i TortoiseGit som Git-klient. Jeg er en sen oppdager av DropBox (primært fordi min forrige kunde hadde en firewall som blokkerte DropBox), men ser for meg å bruke dette mye mer i framtiden.

Jeg kan heller ikke leve uten Spotify.

Jeg bruker Twicca på mobilen for å holde meg oppdatert på twitter (det ble mye bedre etter at jeg fant en Setting: Timeline -> Scroll position when refreshing -> Top of read tweets), Google Reader App for å lese news på senga og Audible for å høre på lydbøker på t-banen.

Hva er drømmeoppsettet ditt?

Jeg ønsker meg en mobiltelefon som er akkurat lik HTC Desire Z, men som har batteri som varer i mer enn 24 timer med normal flittig bruk og med et knallbra kamera. Og så ønsker jeg en NetBook som faktisk er kraftig nok til å programmere på og liten nok til å putte i en liten skulderbag. Og kanskje en pad som ikke har så høy trendy-faktor som iPad.