Jan-Olav Eide

Systemutvikler og systemarkitekt hos OpenAdExchange


Hvem er du, og hva holder du på med?

Jeg heter Jan-Olav Eide, er 46 år og jobber med systemutvikling og arkitektur i en liten startup, OpenAdExchange, som driver med contextual advertising. På fritiden sykler jeg en del.

Hva slags hardware og dingser bruker du?

Har en Macbook Pro på jobben, og en 27” iMac hjemme, i tillegg til en iPad og en iPhone. Apple over hele fjøla, altså. Unngår Microsoft-verktøy så mye jeg kan. Ellers bruker vi en masse Ubuntu-bokser i Amazon EC2 på jobben. Sky-utviklere lekker ikke minne, vi lekker servere :-)

Og hva slags software?

Bruker Eclipse på jobb (i en SpringSource innpakning, SpringSource Tool Suite (STS)). Har planer om å komme meg over på IDEA, men har aldri tid til den tukletiden det tar å bli produktiv i en ny IDE. Vi bruker en del Scala, og støtten for det i Eclipse er ikke bra, for å si det mildt. Ellers bruker vi MySQL, Solr søkemotor med Cassandra som NO-SQL datastore.

Open Source overalt altså. Privat bruker jeg Tacx Training Center på sykkelrulla, dette er software som er koblet til en motor på en valse og som varierer motstanden på bakhjulet i takt med terrenget (som også vises på skjermen). I tillegg puls, kadens, watt etc… Dette er er den eneste grunnen til at jeg bruker Windows 7 via Parallels.

Musikken streames med WIMP via en Airport Express til stereoanlegget, CD-ene er arkivert for flere år siden.

Ellers tre, snart fire sykler: en fantastisk Trek Madone 6.9 som er alt for bra for en mosjonist som meg men en drøm å sykle på, en HardRocx Helium for offroad-sykling og en gammel RockyMountain for “øl og jobb”. Mye som tyder på at det blir en 29” Gary Fisher SuperFly i løpet av våren og da er vel garasjen full. Har en Garmin Edge 705 sykkelcomputer som begynner å bli litt gammel…

Hva er drømmeoppsettet ditt?

Er egentlig ganske fornøyd med det jeg har, men mer minne og en SSD disk er jo alltid velkommen. 27 tommers skjerm med en dual Dell 21” monitor ved siden av er egentlig nok skjerm for meg.

Går svanger med et nytt speilreflekskamera, og vakler mellom Canon EOS 550D og en Nikon D5000.

Ellers har jeg lyst på Metrigear Vector pedaler når de kommer ut. De måler effekten i tråkket på en innovativ måte ved hjelp av strekklapper. Har ellers alltid lyst på den til en hver tid siste versjon av toppmodellen av Garmin sykkelcomputer.