Dennis Foose

Spillutvikler hos Krillbite Studio


Hvem er du, og hva holder du på med?

Dennis heter jeg, og jeg jobber som Spillutvikler hos Krillbite Studio, og i sommer bikker jeg mitt 6. år der! Jeg elsker å lage mat, og jeg vil nok definere det som min viktigste hobby for øyeblikket. Holder meg aktiv med buldring og klatring.

Hos Krillbite så er fokuset hovedsakelig på spillmekanikker, prototyping og klassisk spill-AI. Vi holder på å lage et koselig spill hvor man eier en Fruitbus, hvor man skal lage mat og servere den til karakterer som lever i verdenen. Det er kanskje også viktig å presisere at spill-ai ikke er det samme som vanlig ai/akademisk ai. Her handler det mer om opplevelsen og oppførsel, uten å egentlig være noe særlig intelligent, bare veldig sammensatt og til tider komplisert.

Fruitbus!

Jeg begynte ganske tidlig å interessere meg for å skape ting, og min kjærlighet for strategispill ga meg muligheten til å lage mine egne kart, noe jeg ofte brukte mer en å spille selve spillet.

Når jeg da ramla over Warcraft 3, som hadde en selvstendig applikasjon for å utvikle kart ble jeg oppslukt. Plutselig hadde jeg tilgang på en slags visuell koding som ble kalt for GUI, samt et scriptspråk som het JASS (Just Another Scripting Syntax). Og da var det bare fantasien og egne evner som kunne sette en stoppe for skaper fantasien.

Det utvikla seg videre til at jeg lagde en egen privatserver til World of Warcraft. Jeg fant et slags kit som lot deg kjøre en server, også modifiserte jeg spillet med enkle LUA Scripts for å lage egne bossfights, lagde noen fete våpen og rustninger som jeg fikk injecta inn i databasen. Så var det å invitere venner til serveren så vi kunne kose oss.

Og slik har det egentlig bare fortsatt, med små impulser og nysgjerrigheter som blir utforska.

Hva slags hardware og dingser bruker du?

Som man kanskje kan se, så har jeg et ganske spartansk hjemmekontor.

Jeg har en Laptop fra Multicom som jeg kjøpte i 2018, som sårt trenger en oppgradering.

Jeg bruker også en iPad 2018 modell og en Apple Pencil for å tegne med. Den er jo utrolig digg når man skal reise, men enda diggere når man har en idè som har et behov for å komme seg ned på papiret.

Blyant og Papir (bullet journal) er helt uvurderlig for meg, og det er alltid her jeg ender om jeg møter et problem som ikke kan løses med det første. Da er det bare å kløyve casen ned til mindre biter. Er også veldig beleilig å ta med seg overalt.

Moleskine er ett merke jeg liker veldig godt, da papiret er av god kvalitet. Jeg bare må ha “bullet”, fordi jeg og linjepapir er ikke helt på gli. Bullet gir meg muligheten til å sette opp arkene akkurat slig jeg ønsker det.

Trodde nok aldri jeg skulle geeke ut over akkurat blyanter i mitt liv, men Faber-Castell sine blyanter gir meg en enorm skriveglede. Det blir lett å skrive pent, som gjør at jeg faktisk kan tyde mine egne skriblerier.

Ingen linjer å se her.

Og hva slags software?

JetBrains Rider — Et verktøy jeg forelska meg i med en gang jeg fant det. Fikk en gratis lisens da jeg gikk på folkehøgskole, og har aldri sett meg bakover siden. Debuggeren er kruttsterk, og gir meg så mye informasjon og kontroll. Integrasjonene er gode, verktøyene fungerer som de skal.

Github Copilot — Effektiviseringsverktøy som kan fullføre tankene mine. Intellisense mata med litt spinat. I Rider så er det delikat integrert, og det er nå også kommet en chat-funksjon så jeg kan krangle litt med Copiloten i tillegg. Den skriver sjeldent den peneste koden, men det er sykt deilig at den skjønner hvordan man itererer gjennom en Array.

TeamCity — Deilig å kunne gi “byggmesterrollen” til noen som kan automatisk rulle ut oppdateringer til storefronts, si ifra om ting er feil, og som alltid følger de reglene man har satt! Kanskje den mest medgjørlige “ansatte” man kan finne.

Unity 3D — Kanskje det mest kontroverse verktøyet jeg bruker, men det er en essensiell del av hverdagen i Krillbite.

Sublime Text brukes som regel for å trikse med større mengder tekstfiler, det hender relativt ofte på diverse prosjekter at man må inn å finne en ny GUID som må erstattes is ymse YAML-filer for å restaurere gamle referanser som har fått seg en skramme. Har også plugin støtte, så det har også blitt en go to når jeg skal gjøre noen ting som helst med JSON filer. Da kan jeg enkelt blåse det opp til et mer leselig format, modifisere og konvertere tilbake til en mer kompakt form med de færreste tastetrykk.

Notion er mitt go-to verktøy når det kommer til å skape design, spesifikasjoner, dokumentere og lage guides til resten av teamet. Kanskje den eneste tingen i verden hvor jeg har vært en “early adopter”, utenom PSY sin Gangnam Style da!

Procreate på Ipadden for tegning og designskriving. Her nedtegnes det alt av ideer fra praktiske prosjekter jeg skal starte med, en vakker dag. Spill-ideer, konsepter, prosjekter.

Hva er drømmeoppsettet ditt?

Jeg vil jo egentlig jobbe enda mer “high-level” om det er lov å si. Det hadde vært nydelig å kunne nærmere diktert eller drøftet frem prototyper og løsninger med ord, eller enda bedre, tankene. For når man skal få det over i et annet format, så mister man noen biter i prosessen.

Selv om jeg synes hele konseptet med en Neuro-link kan være litt skremmende, så virker det ekstremt effektivt å bare måtte bruke tankene for å få utviklet. Om jeg bare kunne ha tatt noen mentale notater som ble lagra rett i Notion ville jeg vært overlykkelig, for det er alltid under oppvasken eller i dusjen de virkelig brilliante løsningene kommer.

Eller når jeg skal sove.